Fotografii: Tibi Hila & Explorer Somova

Autor: Andreea Dima

În urmă cu câteva săptămâni, am dedicat un articol tuturor Cupelor Naționale și competițiilor care au găzduit etapele (pe care îl puteți găsi aici). Acolo am putut vedea ce sportivi s-au afirmat în proba la care se pricep cel mai bine și câteva impresii ale unor câștigători. O disciplină ce a rămas neclarificată, a fost cea de XCO, iar pe aceasta o s-o tratăm astăzi. Din cauza pandemiei și a problemelor create de aceasta, au fost organizate doar 2 etape de cupă, în loc de 3, cum a fost inițial planificat.

Pe 18 iulie, Triada MTB Păltiniș a găzduit prima etapă a Cupei Naționale de XCO. La cadeți feminin, Anastasia Țibuh a fost singura concurentă, iar la junioare s-a impus Mănescu Natalia. Alexandru Ilie a finalizat cu cel mai bun timp la cadeți masculin, iar la juniori masculin câștigătorul a fost Răzvan Grec. La elite feminin, Eszter Bereczki a venit pe primul loc, iar la masculin, Lucian Logigan a fost cel mai bine clasat român.

Următoarea etapă, și din păcate ultima, dedicată XCO-ului, a fost la Explorer Somova, în Tulcea. Aici vremea a fost mult mai prietenoasă cu sportivii. La cadeți feminin o găsim pe Andra Lavinia Movilă pe primul loc, iar la masculin pe același Alexandru Ilie. Răzvan Grec câștigă și competiția aceasta dedicată juniorilor, iar la elite masculin se impune Ede Molnar.

La finalul celor două etape de Cupă Națională, câștigătorii fiecărei categorii, în funcție de punctele acumulate, sunt:

Elite masculin: Lucian Logigan (CSU Scott Procycling)
Elite feminin: Eszter Bereczki (Velocitas)
U23 masculin: Roberto Burța (CSU Scott Procycling)
Juniori masculin: Răzvan Grec (CSU Scott Procycling)
Juniori feminin: Natalia Mănescu (CS Petrolul Ploiești)
Cadeți feminin: Andra Movilă (CSM Moinești)
Cadeți masculin: Alexandru-Andrei Ilie (BikeXpert Racing Team)
Amatori masculin: Ciprian Comisan (BikeXpert Racing Team)
Master 1 masculin: Jipa Razvan-Andrei (Evergreen Biking Team)
Master 2 masculin: Marius Ionascu (CS Tibiscus)
Master 3 masculin: Rod Esben (BikeXpert Racing Team)
Master 3 feminin: Lavinia Iancu (BikeXpert Racing Team)
Amatori feminin: Grigor Maria-Elena (ACS Pro Racers)

Cred că anul acesta a fost unul atipic pentru toată lumea, dar eu am încercat să rămân pozitiv și motivat, chiar dacă nu aveam nici o certitudine că vom avea curse anul acesta. Din fericire câțiva organizatori au depus toate eforturile necesare pentru a avea câteva curse și doresc să îi felicit! Per total am avut un sezon destul de bun, reușind să îmi îndeplinesc majoritatea obiectivelor și să îmi întăresc unele puncte slabe. 

Cupa Națională a reprezentat unul dintre obiectivele mele de anul acesta, iar faptul că am reușit să o câștig la categoria mea mă bucură, fiind și o confirmare asupra evoluției mele ca sportiv. Mă bucur că s-a reușit organizarea Cupei Naționale într-un an atât de dificil. 

După părerea mea sezonul viitor va arăta mai bine decât cel de anul acesta, cu mai multe competiții atât pe plan intern, cât și internațional. Împreună cu echipa am început deja să stabilim un calendar competițional, ce va conține cele mai importante curse din țară, câteva etape de cupă mondială și alte curse UCI, ne-a mărturisit Roberto Burța, câștigător la U23.

Roberto la etapa de Cupă Mondială din Nove Mesto 2020 – Fotografie: Traian Olinici

Acest an a fost plin de urcușuri și coborâșuri. Pot spune că „trecerea” aceasta de la amatori la licențiați a fost destul de grea pentru mine. Din cauza situației cu pandemia, nu a fost ca în anii trecuți, nefiind organizate competiții în prima jumătate a anului, pentru a putea ajunge la o formă maximă de pregătire, dar sunt fericită că măcar am reușit să particip la câteva concursuri importante și să-mi ating niște ținte, la care probabil nu mă așteptam prea curând.

Faptul că am câștigat Cupa Națională la cadeți feminin îmi dă o motivație maximă și o voință mult mai mare decât în anii precedenți de a mă antrena pentru sezonul ce urmează. Bineînțeles, și o stare de satisfacție și de fericire, deoarece când m-am apucat de acest sport, care a început să facă parte din viața mea, acum 6 ani, nu mă așteptam să ajung până aici.

Sper ca sezonul viitor să ne aducă mai multe competiții și să ne bucurăm de condițiile de participare de dinaintea pandemiei. Având în vedere baza de antrenament de care beneficiez la club, sper să obțin rezultate măcar la fel de bune ca în acest an, atât eu, cât și colegii de la CSM Moinești, ne-a declarat Andra Movilă, câștigătoare la cadeți feminin.

Andra Movilă la Explorer Somova 2020 – Fotografie: Facebook Explorer

În perioada următoare, tricourile vor ajunge la câștigătorii lor prin curier.

Felicitări tuturor pentru acest sezon și vă urăm mult succes pentru anul viitor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *