Autor: Andreea Dima

Continuăm seria de prezentare a cluburilor afiliate în cadrul Federației Române de Ciclism, în care intenționăm să aflăm mai multe despre cum s-au format și ce planuri au echipele care animă acest sport. Astăzi ne îndreptăm atenția spre tricourile verzi optimiste și muncitoare din majoritatea competițiilor de MTB din țară, mai exact spre Evergreen Biking Team. Echipa a fost înființată în 2013 ca un proiect al unui grup de oameni care împărtășesc aceeași pasiune pentru sport și, în special, pentru ciclism.

De la începuturi am dorit să ne creăm o identitate proprie și să evoluăm atât la nivel de echipă, cât și individual, în viața sportivă, ne-a declarat Daniel Geanta, unul dintre membrii echipei și fondatorii acesteia. Treptat, numărul cicliștilor din club a crescut, iar ce i-a legat este, desigur, sportul și principiile comune. În cadrul ei, Evergreen Biking Team are și o secție de copii cu care speră să dezvolte mai mult această categorie și să formeze o nouă generație de cicliști – cu abilități tehnice și cu o conduită sportivă corectă.

Mihai Patriche alături de juniorii echipei

Cum încă de la început am menționat, sportivii acestei formații au luat parte de-a lungul anilor la aproape toate concursurile de MTB organizate în România și unde au reușit mereu să se poziționeze pe podium și să plece acasă cu premii. Acest lucru dovedește, fără îndoială, munca și seriozitatea dăruită de cicliști în pregătirea lor pentru a-și îndeplini obiectivele. În anul 2019, aceștia au devenit Clubul Sportiv Evergreen Biking Team înregistrat la Ministerul Tineretului și Sportului și, în același timp, s-au afiliat în cadrul Federației Române de Ciclism.

Numele echipei provine de la numele sponsorului principal și, după cum Daniel Geanta ne-a mărturisit: Evergreen este de fapt esența a ceea ce ne dorim să fim – spirit tânăr și apropiat de natură – și se ghidează după un motto simplu: Fii tu însuți!

Dacă sunteți fani ai competițiilor de MTB este imposibil să nu cunoașteți măcar câțiva dintre membrii acestei echipe. Unul dintre ei este Răzvan Jipa care și-a adăugat recent în palmares Cupa Națională de XCO la Master 1 și foarte multe podiumuri în cursele din țară. Pe lângă el, îl recunoașteți, cu siguranță, și pe Patriche Mihai, profesor de sport și antrenor licențiat al echipei lor de juniori. Alexandra Vulpe, una dintre cele mai apreciate femei din ciclism din țară și Campioană Națională la XCM și XCO Master 1, este și ea membră a acestei echipe. Continuăm cu Ioana Viziteu, mamă a trei copii și o sportivă dedicată, și cu Ștefan Tanasie, unul dintre tinerii echipei, ambițios și cu un potențial sportiv foarte mare.

Răzvan Jipa, Mihai Patriche, Ștefan Mintuleasa și Ștefan Tanasie în acțiune
Alexandra Vulpe pe podiumul de la Campionatul Național de XCM 2020 – Triada MTB Păltiniș

Echipa nu poate funcționa fără ajutorul sponsorilor și a altor profesioniști. Formația dispune de o serie de sponsori fideli care au încredere în munca și în planurile sportivilor pe viitor. Antrenamentele sunt monitorizate de englezul Ian Jenner, cu o experiență de peste 25 de ani în competiții cicliste internaționale. Maseurul este Marian Eremia, specializat în masaj sportiv, care de-a lungul vieții a făcut parte și din lotul național de atletism. Bicicletele care le aduc victorii sunt marca Cannondale, iar când vine vorba de revizii și probleme mecanice, „medicul” lor este BikeXCS. Hidratarea și energia le este asigurată de Apa Minerală Zizin și, respectiv, de produsele celor de la Science in Sports (SiS). Printre alți sponsori ai echipei se enumeră Altmedia Telecom, Dacora Print, Garmin România și Servicii Profesionale de Mediu-RLSM Eco Services.

Strategia pe care o urmăresc în curse nu este una complicată și ar trebui să facă parte din viața fiecărui sportiv – Să fim noi! Adică să ne simțim bine și fericiți la sfârșitul cursei. Indiferent de finalul concursurilor, echipa rămâne unită și pregătită pentru noi provocări. Întotdeauna la cortul echipei este o super atmosferă! Fiecare își cunoaște limitele și targetul propus.

O parte din echipă la Bucharest MTB Race 2019

Chiar dacă anul 2021 continuă să fie incert, aceștia au ambiții mari și vor să facă din acest sezon cel mai bun de până acum. Formația intenționează să dezvolte o mică bază pentru antrenamentele membrilor echipei, cantonamente sau alte evenimente benefice sportivilor, într-o zonă accesibilă și potrivită pentru MTB – Dealurile Sultanului, zona Câmpina/Breaza.

Evergreen este o echipă extrem de deschisă și primește cu mult entuziasm noi membrii. Pentru mai multe detalii, puteți găsi echipa pe pagina de Facebook sau Pagina web oficială.

Noi mulțumim domnului Daniel Geanta pentru ajutorul oferit la redactarea acestui articol și urăm întregii echipe mult succes în acest sezon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *