Foto: Andrei Luca

Autor: Andreea Dima

Ajunsă la ediția cu numărul 50, competiția Belgrade Trophy Milan Panić, disputată la vecinii noștri sârbi, a strâns la start cei mai buni junori din Europa, cu un total de 11 echipe. Pe parcursul a două zile (7-8 august) și cu două etape în program, junorii români au încheiat competiția cu rezultate foarte bune.

Echipa a fost formată din:

Aceștia au fost însoțiți de staff-ul compus din:

Foto: Andrei Luca

Competiția a început cu un prolog de 4 kilometri, în totalitate plați, unde sârbul Mihajlo Stolić a stabilit cel mai bun timp. La doar 7 secunde diferență de lider, Mihnea Harasim a încheiat pe locul 3, iar restul sportivilor noștri au terminat la 11 secunde – Alex Iacob, la 21 de secunde – Stefan Dragoiu, la 31 de secunde – Cristian Dan, la 36 de secunde – Edvard Novak și la 42 de secunde – Janos Torok.

Mai târziu în aceeași zi a urmat a două parte a primei etape – o probă de fond de 100 de km în care același Mihajlo Stolić a venit pe primul loc. Mihnea Harasim a reușit să rămână în grupul fruntaș și să urce încă o poziție în clasamentul general (locul 2).

A doua zi de concurs a venit cu o nouă etapă de fond de 80 de kilometri. Edvard Novak, Alex Iacob, Mihnea Harasim și Ștefan Dragoiu au terminat în același timp cu grupul liderului, Torok Janos la 10 secunde de câștigător și Cristian Dan la 1:32 de primul grup. La final, Mihnea Harasim a încheiat pe locul 2 în clasamentul gerenal, la 20 de secunde de Mihajlo Stolić, iar podiumul a fost completat de Zeteny Szijarto (DKSI Regional). Restul românilor au încheiat cursa astfel:

Mihnea Harasim ne-a declarat că nu se aștepta să ia parte la această cursă: „Inițial nici nu aveam în plan această competiție, eram în Belgia de mai bine de o lună când am primit convocorea echipei naționale pentru această cursă. Am acceptat să mă întorc mai devreme de acolo doar pentru a putea participa în Serbia. Sincer, forma mea este într-o continuă creștere și mă așteptam să fac un rezultat bun însă nu cunoșteam cursa, nu cunoașteam adversarii, așa că am decis să nu țintez către un anumit rezultat, ci doar să mă bucur de tricoul naționalei și să fac ce știu eu mai bine.”

Acesta nu i-a uitat nici pe colegii lui de echipă: „Sunt încrezător deoarece am văzut o echipă a României care începe să se îndrepte spre un drum potrivit”, iar în ce privește planurile de viitor, Mihnea vrea să țintească competiții importante: „În viitorul apropiat voi fi în România pentru a bifa campionatele naționale și pentru a pregăti un eventual campionat european și campionat mondial în septembrie, însă rămâne de văzut.”

Mihnea Harasim, Foto – Andrei Luca

Felicitări, băieți! Ați reușit o performanță foarte frumoasă!

Pentru mai multe fotografii, vă invităm să accesați albumul următor – click aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *