Autor: Andreea Dima

Roubaix va fi din nou gazda unui eveniment important din calendarul UCI, pe lângă celebra clasică Paris-Roubaix care a avut loc la începutul lunii. De data aceasta, orașul din nordul Franței va fi gazda Campionatelor Mondiale de Pistă în perioada 20-24 octombrie 2021. România va fi reprezentată de doi dintre cei mai buni pistarzi ai momentului – Norbert Szabo și Daniel Crista.

Cei doi au luat parte în urmă cu două săptămâni la Campionatele Europene de Pistă din Grenchen, Elveția. Cel mai bun rezultat obținut de Daniel Crista a fost locul 11 la proba de Urmărire Individuală, în timp ce a participat și la Omnium, Points Race, Scratch Race și Elimination Race. Norbert Szabo a luptat în proba de Sprint și a terminat pe locul 18 în proba de contratimp individual (1km).

O nouă provocare îi așteaptă pe cei doi. Szabo va lua parte la aceleași probe ca la Campionatele Europene din acest an (Sprint și Contratimp Individual – 1 km), iar Crista va participa la probele de Omnium, Urmărire Individuală și Points Race.

După Campionatul European unde, din păcate, am avut o problemă cu un virus stomacal, sper că mi-am revenit, încă nu știu dacă complet, dar de simțit mă simt bine deocamdată. Sunt foarte fericit că am reușit să mă calific și că sunt printre primele 20 de țări din toată lumea și acest lucru deja este o mare realizare pentru mine și pentru condițiile din România! Voi da 100% la toate cursele la care particip, sper să reușesc un top 10 și mi-aș încheia sezonul excelent, ne-a declarat Daniel Crista.

Este foarte greu de anticipat forma actuală, a fost un sezon foarte complicat din mai multe puncte de vedere, însă este prima calificare a României la Campionatele Mondiale de Pistă și evident că voi încerca să fac un rezultat cât se poate de bun, ne-a spus Norbert Szabo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *