Autor: Andreea Dima

După cum v-am obișnuit în ultimii ani, finalul calendarului competițional este marcat de campionatele naționale de pistă și de curse de ciclocros. Însă astăzi vom dedica un articol primei discipline, care și-a disputat campionatele în velodromul Kolodruma din Plovdiv, Bulgaria, între 17-19 noiembrie.

Cele trei zile au strâns un număr de peste 60 de participanți, majoritatea fiind reprezentată de cei din categoriile Youth și Juniori. În ultima zi, sportivilor români li s-au alăturat și 3 cicliști bulgari cu care s-au confruntat în proba de Omnium, printre ei aflându-se și Secretarul General al Federației Bulgare de Ciclism, Borislav Ivanov.

După cum am menționat anterior, copii au fost printre cei care au făcut cel mai mare spectacol, aici ieșind în evidență echipe precum CS Olimpia București, Voința Cluj-Napoca sau CSM Constanța. În ce privește categoriile juniori și elite, aici îi menționăm pe CS Intersport, CS Universitatea de Vest Timișoara, CS Dinamo București și CS Steaua București, care au ocupat majoritatea locurilor podiumului din toate probele.

Rezultatele complete pentru toate probele pot fi consultate la următorul link – click aici.

În același timp, campionatele naționale de pistă din acest an au venit cu vești bune pentru iubitorii acestei discipline – construirea unui velodrom în Craiova. În data de 21 noiembrie, Federația Română de Ciclism a fost gazda unei întâlniri alături de reprezentanți ai Consiliului Județean Dolj (finanțatorul proiectului) și au pus astfel primele cărămizi din acest proiect mult așteptat. În echipa proiectului mai fac parte Cosmin Vasile (Președintele Consiliului Județean Dolj) și Neatu Mihai (responsabil de proiect).

Lucrările pentru velodrom vor începe în primăvara anului 2023, cu o dată aproximativă de încheiere a lucrărilor în luna decembrie a anului 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *