Venim cu vești excelente! Tudor Oprea este noul team manager al echipei naționale de Mountain Bike pentru categoriile Elite, U23 și Juniori!

Cu o experiență de peste 25 de ani în ciclism, Tudor Oprea este unul dintre cei mai titrați rideri din România, find primul român participant la Jocurile Olimpice la disciplina de Mountain Bike, in 2004 la Atena.

 

Tudor are în palmares 13 titluri de Campion Național şi 4 titluri de Campion Balcanic la Cross Country, de asemenea el fiind şi organizatorul Triadei MTB, una dintre cele mai cunoscute serii de evenimente de mountain biking din România.

Tudor a mai fost implicat punctual și în trecut ca staff  tehnic al echipei naționale de MTB, iar în 2021 l-a însoțit pe Vlad Dascălu la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

De asemenea, a fost implicat și în activitatea lotului olimpic al României și în procesele de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio și de la Tokyo.

În timp ce era la Mediaș la prima etapă a Cupei Naționale de XCO şi urmărea evoluția sportivilor pentru a-şi face o idee despre forma fiecăruia, l-am intrebat pe Tudor despre viziunea şi planurile lui pentru 2023, răspunsurile acestuia fiind următoarele:

Sunt două direcții importante și prioritare:

  1. Lotul olimpic, respectiv obținerea de puncte necesare calificării la Jocurile Olimpice de la Paris.
  2. Dezvoltare și experiență – selectarea celor mai buni Juniori și Cadeți și participarea lor la câteva competiții internaționale. Ideal la competiții unde merge și lotul olimpic.

 

De asemenea îmi doresc să creez un mod de lucru cât mai simplu și mai rapid astfel încât să nu existe sincope în privința selecțiilor și mai ales a organizării deplasărilor. Încă suntem la început, dar sper în curând să avem un calendar clar, anunțat din timp astfel încât sportivii să își poată organiza programul în funcție de el.

Le urăm mult succes lui Tudy şi echipei naționale de Mountain Bike ȋn acest sezon competiţional!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *