Tablou complet alături de toți campionii naționali ai probei de contratimp individual 2023 – Foto: Mircea Ciuca

Comunicat de presă 

Campionatele Naționale de Șosea și Paraciclism 2023

Federația Română de Ciclism a dat startul Campionatelor Naționale cu disciplina Șosea, în weekendul 23-25 iunie 2023. Evenimentul a avut loc în orașul Agnita, județul Sibiu, și a fost organizat de Sibiu Sport Project și Clubul de Ciclism și Triatlon Sibiu în colaborare cu Federația Română de Ciclism. Cele trei zile de competiție au adunat la start peste 150 de rutieri din toate colțurile țării.

Campionatele Naționale de Șosea au avut în program două probe: cea de contratimp individual și cea de fond, ambele testând puterea, punerea în practică a tacticilor și rezistența participanților la traseele care au oferit pe de-o parte zone de plat, iar pe de altă parte, cățărări unde favoriții la titlu își pun cel mai bine în valoare abilitățile. 

Ziua de 23 iunie a fost dedicată probei de contratimp individual, a cărei distanță și dificultate a fost diferită în funcție de categorie. Câștigătorii pentru fiecare categorie a tricoului de campion național la această probă sunt:

Următoarele zile, au fost programate pentru proba de fond care a avut 56km (pentru categoriile paraciclism, Cadeți M&F, Juniori F, Master & Amatori F), 113 km (Juniori M, Elite F, Masteri & Amatori M) și 156 km (Elite și U23 M). Traseele i-au purtat pe sportivi prin cele mai frumoase localități din apropierea Sibiului, zone extrem de cunoscute și vizitate de iubitorii ciclismului din țară.

Campionii naționali la cea de-a doua probă sunt:

Cătălin Sprinceană, președintele Federației Române de Ciclism, a declarat după finalul campionatelor: „Suntem bucuroși că am reușit să repornim în forță activitatea Federației, iar Campionatele Naționale de Șosea au fost printre cele mai importante obiective ale acestui an. 

Miza este una mare pentru sportivi, pentru cluburi, dar și pentru imaginea generală a ciclismului în fața opiniei publice, motiv pentru care am făcut echipă cu Sibiu Sport Project (organizatorii Turului Sibiului), unul dintre cei mai experimentați organizatori din țară, dar și cu Clubul de Ciclism și Triatlon Sibiu. Desfășurarea Campionatelor a fost la un nivel înalt, având în pluton cei mai puternici rutieri din țară. Spectacolul dat de ei a fost unul memorabil și ne motivează mai mult, ca Federație, să le acordăm tot mai mult sprijinul nostru.”

Rezultatele complete pentru proba de contratimp individual și fond pot fi consultate la următorul link – https://www.cronometraj.ro/rezultate-live/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *