Foto: Traian Olinici

Penultimul weekend al lunii septembrie a pus din nou România în calendarul internațional de Mountain Bike, după ce pe 23 septembrie 2023 a avut loc Campionatul Balcanic de MTB XCO, în Câmpulung Muscel, jud. Argeș. ACS MTB Academy, în colaborare cu Federația Română de Ciclism și cu sprijinul Primăriei Câmpulung Muscel, a pus la dispoziție printre cele mai apreciate și complexe trasee de XCO din țară către riderii dornici să își testeze limitele. La start s-au aflat printre cei mai puternici sportivi din țări precum Bulgaria, Ungaria, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord și Turcia.

Echipa Națională a României a fost reprezentată de:

Dintre aceștia, 6 au obținut titlul de campion balcanic, iar 7 dintre ei s-au impus pe celelalte locuri ale podiumului:

Nu este deloc întâmplător ca orașul să fie un reper important în ce privește ciclismul din România. Acesta a dăruit nume importante și continuă să o facă până în prezent. Cel mai răsunător sportiv este Gabriel Moiceanu, participant la Jocurile Olimpice în 1960 și 1964 și multiplu campion național. Lista continuă cu Stefan Laibner, o legendă vie a ciclismului de pistă, și Dan Răcășan, sportiv recunoscut la nivel european și mondial. În prezent, zonele din jurul orașului se remarcă cu cele mai apreciate trasee de mountain bike din țară și competiții cunoscute precum Lupii Dacilor și MTB Academy Cup. Acestea aduc un suflu nou vieții sportive din zonă și din România și adună la start mii de rideri din toate colțurile țării.

Competiția desfășurată pe 23 septembrie în Câmpulung Muscel a reprezentat o încălzire pentru anul viitor când România va găzdui Campionatele Europene de Mountain Bike XCO-XCR-XCC Elite-U23-Juniori, la Cheile Grădiștei, între 8-12 mai 2024. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *