În perioada 27-29 octombrie 2023, lotul național de pistă a participat la Campionatul Balcanice de Pistă, ce au avut loc în Plovdiv, Bulgaria. Evenimentul a reprezentat ultima Balcaniadă a sezonului, an în care România a culminat la toate celelalte probe. Weekendul ce tocmai a trecut a adus României 13 medalii în probele vaste și spectaculoase pe care le oferă pista.

Întregul lot a fost reprezentat de CRISTA Daniel (CSM Resita), PLESEA Valentin (CSA Steaua București), SZABO Norbert (ACS Sepsi-SIC), CATINEANU Catalina-Andreea (CSA Steaua București), TOROK Janos (CS Intersport), TOADER Alin (CSU Universitatea de Vest Timisoara), NOVAK Edvard (CS Intersport), CSASZAR Balazs (CS Intersport), IANCU Alexandru-Marian (CS Olimpia Bucuresti), SURUGIU Alexandru Razvan (Nantes Doulon Velo Sport), KOZMA Koppany (CS Intersport) NOVAK Edmond (CS Intersport), CIOCLU luliana-Alexandra (CSU Universitatea de Vest Timisoara), GHEORGHE Ana-Elena (CS Conpet Ploiesti). Aceștia au fost însoțiți de staff-ul compus din: Cristiano Valoppi – (Antrenor), Georgiadis Georgios (Antrenor), Tamas Csicsaky (Mecanic) și Haulica Radu (Mecanic).

În cele trei zile de competiție, cicliștii români au cucerit următoarele probe: 

De menționat sunt aici și sportivii care s-au clasat pe următoarele locuri:

La finalul celor 3 zile de concurs intense, România s-a clasat pe locul 3 în topul celor mai premiate națini din cadrul Balcanicelor de Pistă. Pe primul loc s-a clasat Grecia, urmată de Turcia.

Sezonul 2023 a demonstrat sportului românesc că ciclismul a dominat în toate Campionatele Balcanice la care Echipa Națională a fost prezentă. Primul campionat la care românii au participat a fost cea de Downhill, 21-23 iulie, în Poiana Brașov. Românii au obținut 7 medalii, dintre care 2 de aur.

 

 

În perioada 25-27 august a avut loc Campionatul Balcanic de Șosea în Larissa, Grecia, iar Echipa Națională a României nu a lipsit din pluton. În cadrul acestui eveniment, cicliștii români au adus acasă 7 titluri de Campioni Balcanici și 4 titluri de Vicecampioni – un articol detaliat, aici.

Penultima Balcaniadă, înainte de cea de Pistă, a fost cea de Cross Country Olympic (XCO), care a avut loc în România, în Câmpulung, pe 23 septembrie. La start s-au aflat printre cei mai puternici sportivi din țări precum Bulgaria, Ungaria, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord și Turcia. Și aici România a dominat:

Cătălin Sprinceană, președintele Federației Române de Ciclism a declarat: „Rezultatele excepționale din acest weekend de la Balcaniada de Pistă, împreună cu restul rezultatelor adunate de la celelalte Balcaniade din acest sezon – Downhill, XCO și Șosea – dovedesc clar că suntem prima națiune ca valoare în acest spațiu geografic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *