După anunțul recent făcut despre organizarea în premieră în România a primului Campionat European de ciclism, în perioada 8-13 mai 2024 la Cheile Grădiştei, anunțăm cu bucurie prima ediție a Campionatului Balcanic de Ciclocros care va avea loc la Vatra Dornei, pe 20 ianuarie 2024.

Cătălin Sprinceană, preşedintele Federației Române de Ciclism a precizat referior la această premieră: “Pe 20 ianuarie 2024 vă aşteptăm în număr cât mai mare la Vatra Dornei, în Bucovina, pentru primul Campionat Balcanic de Ciclocros organizat vreodată, nu numai în România şi de asemenea pentru ultima etapă din Cupa României la Ciclocros, Vatra Dornei CX Cup powered by Aqua Carpatica,  în sezonul 2023-2024. De asemenea, suntem bucuroși că nordul țării revine pe harta evenimentelor importante de ciclism, într-o locație de poveste. “

Competiția organizată de Asociația Clubul Sportiv a Pedal Forward în parteneriat cu Federația Română de Ciclism, cu Uniunea Ciclistă Balcanică și cu Agenția Națională pentru Sport se adresează sportivilor din cele 12 Federații Naționale membre ale BCU:

 

 

Bogdan Brînză, președintele ACS a Pedal Forward a declarat pentru noi: “Ideea Campionatului Balcanic la Vatra Dornei a venit după ce am participat la mai multe evenimente de Ciclocros ca manager al sportivei noastre, Wendy Bunea. Ne-am dat seama că Vatra Dornei poate fi cadrul perfect pentru un concurs mare de CX și ne-am pus pe muncă. Totul se desfășoară în oraș, aducem ciclismul în centrul comunității și-l transformăm în motiv de festival. Pe zona pietonală din fața Centrului Muzeal Palatul Dornelor ( cazinoul Dornean restaurat și readus comunității după 33 de ani) ne dăm întâlnire cu cei mai buni rideri de ciclocros din Balcani. Ei vor parcurge un traseu tehnic, posibil acoperit de zăpadă, prin vechiul parc al Stațiunii Vatra Dornei.

Cursa va putea fi urmărită de spectatori și de turiștii aflați în acel moment la Vatra Dornei, atât fizic cât și pe ecranul instalat în zona de start. Tot acolo vom avea parte de un mic festival de folclor și de un brunch pus la cale de partenerii noștri de la Asociația Țara Dornelor. După festivitatea de premiere a curselor de ciclism (CX, MTB și copii), avem nightrun pe traseul de CX, pe nocturnă. Încheiem cu o petrecere în aer liber unde vom recunoaşte participanții după caciulile colorate primite în kit-ul de participare, oferite de partenerul nostru, Himalaya. Obiectivul nostru este să punem Vatra Dornei și Bucovina pe harta ciclismului din Sud Estul Europei. Suntem încantați de modul în care autoritățile locale și județene (Primăria Vatra Dornei și Consiliul Județean Suceava) sprijină acest eveniment și de modul în care se implică alături de noi, cât și de sprijinul extraordinar dat de mediul de afaceri Dornean. Vatra Dornei CX Cup powered by Aqua Carpatica susține și o cauză socială, partenerul nostru Woom Bikes România ne oferă 10 biciclete pentru copiii de la Asociația Filantropică Creștină Sfinții Voievozi Mihail și Gavril, Vatra Dornei, asociație înființată cu scopul de a ajuta copiii și familiile nevoiașe din Vatra Dornei. Ȋn perioada sărbătorilor de iarnă, vom face un mic eveniment la Cazinou pe 29 sau 30 decembrie unde 10 copii vor primi biciclete şi căști, oferite de Woom Bikes Romania şi dulciuri de la Kandia. Ȋi vom invita pe toți cei care pun umărul la proiectul nostru de a transforma Vatra Dornei în centrul ciclismului și al sporturilor montane din Nordul României. “

Informațiile despre categoriile de concurs, lista de start, reguli ale Uniunii Cicliste Internaționale, ceremonia de premiere şi harta traseului Campionatului Balcanic de Ciclocros 2024 sunt disponibile in ghidul tehnic al competiției.

La traseul Campionatului Balcanic de Ciclocros 2024 şi-au adus aportul nume reprezentative ale disciplinei de CX, de pe plan local: Stan George Cristian, antrenor CX şi totodată Vicecampion Național la Ciclocros în 2022 şi Jozsef Malnasi Attila, Campion Național la Ciclocros şi reprezentantul României la Campionatul Mondial de CX.

Link catre Ghidul Tehnic al Campionatelor Balcanice de Ciclocros 2024 – click aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *