Pe 28 ianuarie 2024, în Skopje, capitala Macedoniei de Nord, Cătălin Sprinceană – Președintele Federației Române de Ciclism (FRC), împreună cu Marius Stoican – Secretar General FRC au participat la congresul Balkan Cycling Union (BCU), la invitația președintelui BCU, Emin Muftuoglu și a organizatorilor NF Pres. Sasho Dimitrijoski și NOC’s Pres. Daniel Dimevski.

De menționat următoarele puncte importante pentru România, dezbătute în acest forum:

🔷România a primit undă verde pentru organizarea și în acest an, a Balcaniadei de Downhill (DH), la Up To Postavaru.

🔷Bosnia va organiza în luna iulie a acestui an, Campionatul Balcanic de XCM (Cross-Country Marathon), unde vor putea participa și românii cu licență master

🔷Serbia va organiza în ultimul weekend al lunii mai, Campionatul Balcanic de XCO (Cross-Country Olympic)

🔷Uniunea Europeană de Ciclism (UEC) intenționează să organizeze la Cheile Grădiștei, înainte de sărbătorile de Paște, un camp internațional pentru juniori. Concret vom avea mai multe informații în decursul lunii februarie 2024.

Cătălin Sprinceană – Președintele Federației Române de Ciclism (FRC) a declarat: “România, Republica Moldova și Bulgaria vor încerca să inițieze proiecte comune, iar o Cupă Regională este una dintre ideile pe care le-am discutat.”

Președintele Uniunii Europene de Ciclism, Enrico Della Casa, prezent la congres, a mulțumit gazdelor pentru suportul acordat în organizarea 2025 European Youth Summer Olympic Festival – EYOF 2025, care va avea loc în perioada 2-12 iulie 2025 în Skopje, Macedonia de Nord.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *