Ede Molnar, Campionul European la proba de Cross Country Eliminator, îmbrăcat în hainele naționalei, a terminat pe locul al patrulea a treia etapă a Cupei Mondiale la aceeași disciplină și a urcat tot pe locul 4 în clasamentul general al acesteia. Evenimentul a avut loc în Sakarya, Turcia și a avut la start printre cei mai puternici rideri din lume. Etapa a fost câștigată de Edvin Lindh (Suedia), urmat de Theo Hausser (locul 2 – Austria) și Jakoc Klemencic (Locul 3 – Slovenia). 

Lupta pentru primul loc a fost una foarte strânsă. Încă din calificări, ecarturile dintre rideri au fost extrem de mici, iar în această primă fază, Ede Molnar a încheiat pe locul secund. Românul s-a impus apoi în grupa lui din optimi și în semifinala a doua, câștigându-și astfel locul în finală. Diferența dintre român și primul loc a fost de doar 1.9 secunde în finală. 

De asemenea, la această competiție au participat și alți 2 români care și-au reprezentat cluburile din care fac parte: Eszter Bereczki (locul 9 – ACS Velocitas) și Mate Szakacs (locul 17 – Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureș).

Rezultatele complete pentru toate categoriile și probele pot fi accesate la următorul link –  https://my.raceresult.com/279400/results

Mulțumim partenerilor noștri, fără de care nu ne-am putea derula activitatea: Agenția Națională pentru Sport, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Auchan România, Comitetul National Paralimpic Romania, Bellotto, Kineto Medical Health, Decathlon România și Eurosport Romania.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *