Federatia Romana de Ciclism l-a selectat pe Ede Molnar, Campionul European 2023 la MTB XCE, ca participant la Jocurile Olimpice de la Paris, ca urmare a numărului de puncte acumulate în procesul de calificări din ultimii doi ani.
După două cicluri olimpice în care a contribuit activ la calificarea României, Ede va fi la prima lui participare la Jocurile Olimpice.
Ede Molnar se află pe locul 111 al clasamentului mondial individual, România clasându-se pe poziția a 15-a pe națiuni. Aceasta este a doua ediție consecutivă a Jocurilor Olimpice la care Team Romania se califică la disciplina mountain bike, prima calificare fiind la Tokyo 2020, unde Vlad Dascalu, a terminat pe un superb loc 7.
Ede se află momentan în clasamentul Cupei Mondiale UCI MTB Eliminator pe locul 4! Felicitări și îți urăm mult succes, Ede!
Felicitări întregii echipe olimpice pentru munca depusă în ultimii doi ani: în primul rând lui Vlad Dascalu, căruia îi suntem recunoscători pentru calificarea directă prin rezultatul de la Campionatul Mondial din 2023, lui Patrick Pescaru (locul 3 în rankingul olimpic), lui Roberto Burța (care a punctat în primul an de calificări), dar și colectivului tehnic format din Paulo de la Fuente Perez, Tudor Oprea, Angel Gomez, Razvan Juganaru, Vidal Marino Carmen, Siljia Stadler.

Mulțumim partenerilor noștri, fără de care nu ne-am putea derula activitatea: Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Agenția Națională pentru Sport, Auchan România, Decathlon România, Kineto Medical Health.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *