Actualul campion național la Cross Country Eliminator, Ede Karoly Molnar (Dinamo-Bikexpert-Superbet), a participat în data de 29 octombrie la Campionatul European al aceleiași discipline care a avut loc în Sakarya, Turcia. Românul s-a impus în probabil cea mai explozivă probă din Mountain Bike și a arătat că este cel mai puternic dintr-un pluton care conținea nume mari precum Nils-Obed Riecker, Simon Gegenheimer sau Titouan Perrin-Ganier.

După podiumul final, Ede Molnar a declarat organizatorilor: „Nu pot să cred, este minunat să aduc titlul în România. L-am avut pe Vlad Dascălu pe locul 1 la Europenele de XCO, iar acum este rândul meu. Cursa a fost nebună, nu îmi vine să cred că l-am bătut pe Tit (Titouan Perrin-Ganier) în primele două manșe, iar în cea de-a treia a fost incredibil. Fiecare manșă a fost un sprint lung de la început la sfârșit, iar când lui Theo (Theo Hauser) i-a căzut lanțul, am știut că eu voi câștiga.” De asemenea, acesta a fost întrebat cum se simte cu două săptămâni înainte de Mondialele de XCE și ce își dorește de la participare lui acolo: „Sper la tot ce e mai bun!”, a declarat Ede.

Ede Molnar este unul dintre cei mai puternici rideri din România la ora actuală, multiplu campion național și balcanic la numeroase discipline și ocupant al podiumurilor celor mai importante competiții din România. Ede Molnar are o mică istorie în cadrul Campionatului European de XCE – sportivul a mai adus țării noastre medalia de bronz în ediția din 2022.

În același timp, Cătălin Sprinceană, președintele Federației Române de Ciclism a declarat: „Am asistat astăzi la încă un rezultat istoric pentru ciclismul românesc prin victoria lui Ede la Campionatul European de Mountain Bike XCE, după ce în iunie Vlad Dascălu s-a impus la Campionatul Europeam de Mountain Bike Cross Country Olympic. Cu două tricouri de campion european în acest sezon, România confirmă faptul că se află în rândul țărilor cu rezultate respectabile și notabile din ciclismul mondial.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *