The procedure for obtaining the FRC UCI license

Formular on-line pentru licențiere

Pentru o centralizare mai bună și rapidă a informațiilor și a documentelor pentru licențiere, legitimarea se face la următorul link –  FORMULAR LICENTIERE

Persoana care dorește să obțină licența UCI completează câmpurile din formular, își încarcă o copie a buletinului sau certificatului de naștere (în cazul licențelor pentru copii), a adeverinței medicale necesare (adeverinta de la medic de familie pentru categoriile Copii, Master si Amator și adeverinta de la medicina sportiva pentru categoriile Cadet, Junior, U23, Elite), o fotografie tip pașaport și asigurarea în caz de accident. Apoi se alege metoda de plată, după care transmite aceste informații apăsând butonul din josul ecranului REGISTER. Further, the information goes to the FRC licensing people, is analyzed, assigned FRC and UCI rigor codes, and the various information is validated or requested to be changed if it is incorrect or incomplete.

Card payment of the license fee

Plata licenței se poate efectua și cu cardul bancar, dacă solicitantul optează pentru acest lucru. Selectarea acestei metode de plată se face alegând-o dintre opțiunile existente la câmpul PAYMENT METHODS, from the end of the form. The payment Link will be sent to the applicant after completing the licensing form.

Dacă plata se dorește a fi făcută prin factură la club, rugăm transmiterea acestei solicitări la adresa de e-mail contabilitate@federatiadeciclism.ro

Asigurarea de accident nu mai este inclusă în licență începând cu 2024

Licența sportivă emisă de FRC nu mai include și asigurarea în caz de accident începând cu sezonul 2024. În momentul legitimării pe Racehub, toți sportivii trebuie să încarce și o asigurare de accident pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2024, pe lângă restul documentelor menționate mai sus. Astfel, Federația Română de Ciclism vă oferă posibilitatea de a vă alege asigurarea care vi se potrivește mai bine.

Other issues

Taxele de licență pentru 2024 pot fi accesate la următorul link – Norme financiare.

Dacă apar erori de orice natură, rugăm să ne sesizați printr-un e-mail la adresa oficială a Federației Române de Ciclism – office@federatiadeciclism.ro

Also, any kind of feedback is welcome and encouraged, so we are waiting for your opinions on the improvements that can be made to this system.

Following the CA meeting of April 26, 2021, it was decided that starting with 01.05.2021, all licenses will be issued only in electronic format!