Obiective turistice din proximitate

CASTELUL BRAN

Vizitat de peste un milion de turiști în 2023, Castelul Bran este un obiectiv turistic care nu trebuie ratat. Situat la intrarea în culoarul Rucăr-Bran, la întâlnirea dintre masivele Bucegi și Piatra Craiului, castelul a fost construit între anii 1226 și 1388, ca unitate militară de apărare. 

Dar ceea ce-l face faimos este legătura cu Dracula, celebrul personaj fictiv din romanul irlandezului Bram Stoker, confundat cu prințul valah Vlad Tepeş. Cum Castelul Bran este singurul din Transilvania care corespunde descrierii lui Bram Stoker, lumea întreagă se referă la el ca fiind Castelul lui Dracula. 

Mai multe despre acest obiectiv turistic aici: 

https://castelulbran.ro/viziteaza/

PEȘTERA LILIECILOR

Cunoscută și sub numele de Peștera Mare sau Peștera Bădichii, Peștera Liliecilor se află în satul Peștera, la aproximativ 5 km distanță față de Cheile Grădiștei. 

Grota, care are o lungime de 370 m este ușor de vizitat și este decorată cu multe formațiuni calcaroase, „lacrimi ale pământului” și cu camere care au tavan cu colorit diferit.

PEȘTERA DÂMBOVICIOARA

Situată în partea de sud a Masivului Piatra Craiului, în versantul stâng al văii Dâmbovicioara (afluent al Dâmboviței), la 1 km nord de satul Dâmbovicioara (județul Argeș), Peștera 

Dâmbovicioara este formată dintr-o galerie unică, cu o lungime totală, de 555 m. Deși această lungime este incomparabil mai mică față de alte peșteri din România, Peștera Dâmbovicioara este cea mai lungă din zonă. Galeria are lățimi ce variază între 3-4 m și înălțimi de 4-5 m.

PARCUL NATURAL BUCEGI

Înființat în anul 1974 și declarat arie protejată în martie 2000, Parcul Natural Bucegi se află în comuna Moroeni, județul Dâmbovița, la o distanță de aproximativ 80 de km de Cheile Grădiștei.

 În arealul parcului sunt incluse rezervațiile naturale: Abruptul Bucșoiu – Mălăiești – Gaura, Locul fosilifer Plaiul Hoților, Turbăria Lăptici, Locul fosilifer Vama Strunga, Peștera – Cocora, Abruptul prahovean Bucegi, Munții Colții lui Barbeș, Peștera – Cocora și Peștera Răteiului.