Procedura de obținere a licenței FRC-UCI

În cadrul procesului de licențiere, începând cu luna aprilie 2019, am pregătit câteva modificări semnificative, după cum urmează:

Formular on-line pentru licențiere

Începând cu acest an renunțăm la clasica cerere de licențiere pe suport de hârtie și introducem formularul on-line care să o înlocuiască. Formularul se accesează pe acest link:

LINK FORMULAR LICENTIERE

Astfel, persoana care dorește să obțină licența UCI completează câmpurile din formular (aceleași care erau și în cererea de licențiere), își încarcă o copie a adeverinței medicale necesare, precum și o fotografie tip pașaport, alege metoda de plată, după care transmite aceste informații apăsând butonul din josul ecranului ÎNSCRIE-TE. Mai departe, informațiile ajung la persoanele din FRC care se ocupă de licențiere, sunt analizate, li se atribuie codurile FRC și UCI de rigoare, și se validează sau se solicită modificarea diferitelor informații dacă acestea sunt incorecte sau incomplete.

Plata cu cardul a taxei de licență

De acum, plata licenței se poate efectua și cu cardul bancar, dacă solicitantul optează pentru acest lucru. Selectarea acestei metode de plată se face alegând-o dintre opțiunile existente la câmpul METODE DE PLATĂ, din finalul formularului. Link-ul de efectuare a plății se va transmite solicitantului după completarea formularului de licențiere.

Asigurarea de accident devine inclusă în licență

Licența sportivă emisă de FRC include și asigurarea în caz de accident, în cadrul unei polițe oferite de asiguratorul Allianz-Țiriac Asigurări. Aceasta are valabiliate până la 31.01.2022. Detaliile despre beneficiile asiguraților se pot consulta accesând acest link:

LINK DETALII ASIGURARE

Contact daune : ciclism@inkbroker.ro / 0727489164

De asemenea, menționăm că polița aceasta nu se vinde separat de licența FRC și nu poate fi disociată de licența FRC.

Alte aspecte

Taxele de licență se modifică care urmare a introducerii asigurării, după cum este specificat la capitolul Norme financiare

Având în vedere că sistemul de plată cu cardul și formularul de licențiere sunt proaspăt implementate în variantă funcțională, pot apărea diferite erori, caz în care rugăm să ne sesizați printr-un e-mail la adresa oficială a Federației Române de Ciclism.

De asemenea, orice fel de feedback este binevenit și încurajat, astfel că vă așteptăm opiniile privind îmbunătățirile care pot fi aduse acestui sistem.

În urma sedinței CA din 26 aprilie 2021, s-a decis ca începând cu 01.05.2021, toate licențele să fie emise doar în format electronic!

Campionatele Naționale de Pistă (2021), amânate

Având în vedere creșterea semnificativă a numărului de cazuri COVID-19 și condițiile de intrare/ieșire din Bulgaria care impun la trecerea frontierei atât vaccin cât și test PCR, Consiliul de Administrație al Federației Române de Ciclism a decis amânarea Campionatelor Naționale de Pistă care urmau să aibă loc în perioada 5-7 noiembrie 2021, în Plovdiv, Bulgaria.

Menționăm că vom reveni cu data la care se pot re-organiza Campionatele Naționale de Pistă.

Campionatele Naționale de Pistă, 2021 – înscrieri și regulament

Campionatele Naționale de Pistă din acest an vor avea loc în perioada 5-7 noiembrie, în aceeași locație ca în sezoanele trecute – Plovdiv, Bulgaria. Nu mai este mult timp până atunci, iar mulți sportivi au început să se gândească deja la atmosfera unică oferită de competițiile pe pistă și la medalii.

Pentru echipele doritoare să ia parte la acest campionat, le sfătuim să consulte regulamentul (click aici) și să-și înscrie sportivii cu următorul formular (click aici).

Având în vedere situația oferită de Covid-19, vă recomandăm ca fiecare să se informeze oficial legat de condițiile de pandemie.

Condițiile de intrare în Bulgaria – click aici.

Înscrieri pentru Campionatul Național de XCM 2021

În atenția viitorilor participanți la Campionatul Național de XCM 2021, ce vor avea loc sâmbătă, 11 septembrie, la Mediaș.

Înscrierile se închid pe 9.09 la ora 20:00. Înscrierea sportivilor legitimați la cluburi se face printr-o adresă scrisă din partea clubului trimisă pe office@federatiadeciclism.ro.

! Atenție: ridicarea pachetului de start și confirmarea participării se face doar vineri între orele 17:00-21:00

Ghidul tehnic poate fi consultat aici.