Procedura de obținere a licenței FRC-UCI

Formular on-line pentru licențiere

Pentru o centralizare mai bună și rapidă a informațiilor și a documentelor pentru licențiere, legitimarea se face la următorul link –  FORMULAR LICENTIERE

Persoana care dorește să obțină licența UCI completează câmpurile din formular, își încarcă o copie a buletinului sau certificatului de naștere (în cazul licențelor pentru copii), a adeverinței medicale necesare (adeverinta de la medic de familie pentru categoriile Copii, Master si Amator și adeverinta de la medicina sportiva pentru categoriile Cadet, Junior, U23, Elite), o fotografie tip pașaport și asigurarea în caz de accident. Apoi se alege metoda de plată, după care transmite aceste informații apăsând butonul din josul ecranului ÎNSCRIE-TE. Mai departe, informațiile ajung la persoanele din FRC care se ocupă de licențiere, sunt analizate, li se atribuie codurile FRC și UCI de rigoare, și se validează sau se solicită modificarea diferitelor informații dacă acestea sunt incorecte sau incomplete.

Plata cu cardul a taxei de licență

Plata licenței se poate efectua și cu cardul bancar, dacă solicitantul optează pentru acest lucru. Selectarea acestei metode de plată se face alegând-o dintre opțiunile existente la câmpul METODE DE PLATĂ, din finalul formularului. Link-ul de efectuare a plății se va transmite solicitantului după completarea formularului de licențiere.

Dacă plata se dorește a fi făcută prin factură la club, rugăm transmiterea acestei solicitări la adresa de e-mail contabilitate@federatiadeciclism.ro

Asigurarea de accident nu mai este inclusă în licență începând cu 2024

Licența sportivă emisă de FRC nu mai include și asigurarea în caz de accident începând cu sezonul 2024. În momentul legitimării pe Racehub, toți sportivii trebuie să încarce și o asigurare de accident pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2024, pe lângă restul documentelor menționate mai sus. Astfel, Federația Română de Ciclism vă oferă posibilitatea de a vă alege asigurarea care vi se potrivește mai bine.

Alte aspecte

Taxele de licență pentru 2024 pot fi accesate la următorul link – Norme financiare.

Dacă apar erori de orice natură, rugăm să ne sesizați printr-un e-mail la adresa oficială a Federației Române de Ciclism – office@federatiadeciclism.ro

De asemenea, orice fel de feedback este binevenit și încurajat, astfel că vă așteptăm opiniile privind îmbunătățirile care pot fi aduse acestui sistem.

În urma sedinței CA din 26 aprilie 2021, s-a decis ca începând cu 01.05.2021, toate licențele să fie emise doar în format electronic!